Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

H νέα Αμερικάνικη Μαριονέτα

Ο νέος πρόεδρος Obama, αμέσως μετά την εκλογή του, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να αναζωογονήσει την αμερικάνικη οικονομία "whatever it takes to revive the economy and that means we shouldn't worry about the deficit next year or even the year after. In the short term, the most important thing is that we avoid a deepening recession''.

Γιατί δεν θέλει, γιατί δεν την "αντέχει", γιατί δεν προσαρμόζεται με ήπια μέτρα ο νέος πρόεδρος στην πραγματικότητα της ύφεσης; Ποιά σχέδια υπάρχουν που απαιτούν οικονομική ευρωστία ανάλογη με εκείνη της 8ετίας Μπούς; Είναι πασίγνωστο ότι οικονομική ευρωστία σημαίνει στρατιωτική και πολιτική ευρωστία ... Ο νέος πρόεδρος έχει Ιμπεριαλιστικά σχέδια και μάλιστα επείγοντα και πιεστικά! Ποιά είναι αυτά; Μια εισαγωγή μας προσφέρουν τα 2 παρακάτω video:



Η συνέχεια (μέρος 2)



Εμένα που ακούγονται εξαιρετικά λογικά και αναμενόμενα. Κάποιος όμως μπορεί να πει ότι όλα αυτά είναι φαντασίες του ιστορικού. Αλλά μήπως μπορούμε να ακούσουμε τον ίδιο τον Μπρεζίσκυ ώστε να δούμε πόσο φιλειρηνικός είναι ο κύριος αυτός και πόσο άδικος μαζί του ο Κος Tarpley; Βεβαίως! Ας ακούσουμε τι έλεγε ο Κος Μπρεζίνσκι για το πως πρέπει να φτιαχθεί η εικόνα (προσοχή η εικόνα, δηλαδή η βιτρίνα όχι να αλλάξει η ουσία της ιμπεριαλιστικής δύαμης) :


Και τι έλεγε Κος αυτός για ελόκληρη την εξωτερική πολιτική στο τέλος του 2006: (προσοχή έχει μερικές διαφημίσεις το video στην αρχή και τον Μπρεζίνσυ αφορά η μισή πρώτη ώρα)




Το περιέχομενο αλλά και το ύφος της ομιλίας του κυρίου αυτού είναι η Δύναμη (power) και η στρατηγική που θα εξασφαλίσει στην Αμερική την πρωτοκαθεδρία της ως η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο. Τίποτε άλλο δεν ενδιαφέρει τον Κο Μπρεζίνσκυ, γίνεται σαφές από το video και για τον πιο ανυποψίαστο και φιλήσυχο άνθρωπο. Τα λέει όλα, πως έχουν γίνει οι αμερικάνοι "πλαδαροί" με την μεγάλη "αποστολή" τους στον κόσμο και δεν κάνουν μεγαλύτερες θυσίες, πως έχασαν το legitimacy ως υπερδύναμη με τις ωμές επιθέσεις, ότι εάν κινηθούν έξυπνα θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στους πραγματικούς τους εχθρούς, κλπ

Αμφιβάλει πλέον κανείς ότι και η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εξασφαλίσει την διατήρηση της Αμερικής στην πρώτη θέση των "δυνατών" και μάλιστα έξυπνα και γρήγορα;