Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

29/6/2011 Μαύρη μέρα για την Ελλάδα και την Δημοκρατία



Δυστυχώς το Μεσοπρόθεσμο πέρασε! Ένα πρόγραμμα άδικης φοροκαταιγίδας και ξεπουλήματος στην λογική της “Ευρωπαϊκή μπανανίας”.

Σήμερα 29/06/2011 ζήσαμε μια μαύρη μέρα.

Η πλατεία Ταχρίρ της Ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με το σύστημα καταστολής της Ευρωπαϊκής μιζοκρατορίας. Δεν είνα η Ευρώπη που ονειρευόμασταν, αυτή που αγνοεί προκλητικά το παρόν και το μέλλον του κοινωνικού πλήθους και του Τόπου που κατοικούν !

Όσο κρατιέται με εκβιαστικές απειλές και την βία το παρόν πολιτικό σύστημα τόσο θα κάνει την αγανάκτηση οργή. Όλο και περισσότεροι θα περνάνε τα στάδια απογοήτευση – αγανάκτιση – απόγνωση – οργή.

Κάποια στιγμή και ας ελπίσουμε σύντομα θα αναδυθεί κάποια νέα και άγνωστη ηγετική ομάδα που θα εμπνεύσει ένα νέο Γουδί !

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

Κάλεσμα Δημοκρατίας: Να φύγουν αυτοί να ‘ρθουν οι Θεσμοί

Έχουμε γεμίσει την Πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους γύρω από την Βουλή.

Είμαστε αγανακτισμένοι με την σημερινή Κυβέρνηση για τον τρόπο που εκλέχθηκε («λεφτά υπάρχουν»), την συστηματική παραβίαση του Συντάγματος (Δανειακή Σύμβαση, ψήφιση Μνημονίου) και της λαϊκής εντολής (εκτέλεση ριζικά διαφορετικού προγράμματος από εκείνο για το οποίο ψηφίστηκε)

Είμαστε αγανακτισμένοι με τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, γιατί είτε με την ανοχή τους ή με την ενεργή τους συμμετοχή επέτρεψαν την ύπαρξη ενός αντισυνταγματικού και αντικοινωνικού Μνημονίου.

Είμαστε αγανακτισμένοι με τα 40 χρόνια πελατειακής ολιγαρχίας και παρασιτικής οικονομίας.

Είμαστε αγανακτισμένοι με το πολίτευμα και το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε αυτό το θηρίο αναγηλσίας, ατομικισμού, σπατάλης και παρακμής !


Κάθε λαός κυβερνιέται απ΄ αυτόν που του αξίζει. Γεννηθήκαμε νεοέλληνες και καταδικαστήκαμε να μας κυβερνάνε τρεις οικογένειες πολιτικών και δέκα επιχειρηματιών ... μέχρι σήμερα. Και 10.000 λαμόγια που βρίσκονται στην οικονομική και πολιτική κορυφή της χώρας από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Είχαν στα χέρια τους όλη την εξουσία. Μοίραζαν δάνεια χρήματα που δεν είχαν, έταζαν διορισμούς στο δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο μας, μοίραζαν δημόσια έργα στον κλειστό τους κύκλο, έφτιαξαν ένα φαύλο και αντιπαραγωγικό δημόσιο με χαμηλότατο επίπεδο υπηρεσιών, διέφθειραν τις νεαρές ψυχές με κίβδηλα οράματα επίδειξης και νεοπλουτισμού. Μας έκαναν πλύση εγκεφάλου μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν.

Ζούμε σε μια κατακερματισμένη, παριστική, μεταπρατική κοινωνία που εξουσιάζει ένα διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό και συνδικαλιστικό σύστημα, με μοναδικές αξίες το εύκολο χρήμα, το βόλεμα στο δημόσιο, χωρίς κοινή ταυτότητα, χωρίς συλλογικές επιδιώξεις και αξιοπρέπεια.

Τόσο καιρό διαχειρίζονται χρήματα από φόρους, δάνεια κι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σαν να ήταν η προσωπική τους περιουσία! Το μόνο που έκαναν τις πολλές τελευταίες δεκαετίες ήταν να τρώνε, να τρώνε και να τρώνε από τα ΚΟΙΝΑ μας αγαθά ! Ρήμαξαν τον Τόπο! Κατάντησαν την πιο ιστορική χώρα της Ευρώπης, την κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού, περίγελο και επαίτη!

Εσύ, ο ανώνυμος έλληνας ίσως ένιωθες αδύναμος, εκείνοι τόσο δυνατοί και ικανοί! Ίσως είχες βολευτεί με τις δάνειες παροχές τους, ίσως δεν έβλεπες που θα οδηγούσε τελικά όλο αυτό, μπορεί απλά και να βαριόσουν. Ενδέχεται όμως να 'σουν από τους λίγους εκείνους με τ' όνειρο ενός πολύ καλύτερου κόσμου κι απλώς ν' απογοητεύτηκες.

Στις τελευταίες εκλογές οι δυνάμεις της τηλεοπτικής ολιγαρχίας πήραν 5 εκ ψήφους. Τι εξευτελισμός ... ! Αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, "έριξαν το καράβι στα βράχια" και ξυπνήσαμε !! Ή μάλλον πάμε να ξυπνήσουμε ... Κατεβαίνουμε στο δρόμο να διαδηλώσουμε και αντιδράμε όλο και περισσότερο.

Κάνουμε μαζικές κινητοποιήσεις και γενικές συνελεύσεις. Ψάχνουμε να βρούμε μια λύση, να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Ξεχνάμε όμως ότι οι λαϊκές συνελεύσεις δεν έχουν εξουσία εδώ και πολλά χρόνια. Αναλωνόμαστε σε συζητήσεις και διαφωνίες, ονειρευόμαστε την ελευθερία.

Είμαστε μια μάζα ανθρώπων όπου ο καθένας πολεμά το ΔΙΚΟ του δαιμόνιο. Την κυβέρνηση, τις τράπεζες , τη Γερμανία, το αφεντικό του, τους εβραίους, τον καπιταλισμό .....

Όσοι άνθρωποι και τόσες ιδέες. Διαφορετικές απόψεις που τελικά αποτελούν αυτό που ζητάμε. Πραγματική δημοκρατία ονειρευόμαστε. Ο καθένας πιστεύει ότι θα την κερδίσουμε εάν ακολουθήσουν οι υπόλοιποι το δικό ΤΟΥ σχέδιο, που πάντα έχει την αλαζονεία να νομίζει σωστότερο. Καταναλώνουμε όλη μας την ενέργεια να πείσουμε τους άλλους και όταν διαφωνήσει κάποιος αυτόματα γίνεται ο άλλος. Όμως δεν είναι εκείνος ο άλλος ! Σ' αυτόν τον αγώνα ο άλλος είναι το Σύστημα, είναι ο πολιτικός "γύψος", οι αγκυλωμένες δομές, η υπάρχουσα ολιγαρχία, δεν είναι ο άλλος άνθρωπος.

Αυτός που διαφωνεί είναι μαζί μας. Θέλει δημοκρατία όπως κι εμείς, θέλει να σπάσει τις αλυσίδες και να φύγει μπροστά ! Μαζί μας !

Ας δούμε τι μας ενώνει. Ας βάλουμε κοινούς στόχους, κοινά οράματα κι ΕΝΑ σχέδιο για τον κοινό εχθρό. Ας βρούμε τα αιτήματα με τα οποία θα συμφωνήσουν όσο περισσότεροι έλληνες γίνεται. Κι ας είναι μακριά το σχέδιο που έχει ο καθένας στο μυαλό του. Ας κερδίσουμε πρώτα την δημοκρατία και έπειτα διαφωνούμε για τα υπόλοιπα. Μετά διαφωνούμε για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος, για τη Ευρώπη, τον καπιταλισμό, τις τράπεζες, τους φόρους, την εκκλησία, μετά ας διαφωνήσουμε για όλα.

Μπορεί να μας φαίνονται λίγα αυτά που να μπορούμε να τα επιθυμήσουμε όλοι, αλλά δεν είναι. Είναι η βάση, είναι το θεμέλιο, είναι απλά η αρχή, δηλαδή το ήμισυ του παντός !!

Ένα νέο σύνταγμα, γιατί αυτό το έχουν παραχαράξει για να κάνουν ό,τι θέλουν. Ένα νέο συμβόλαιο δημοκρατίας, που να δικάζει τους βουλευτές με την ίδια αυστηρότητα όπως τους άλλους πολίτες, που να επιβάλει χρονικό περιορισμό της βουλευτικής θητείας και όλων των άλλων ερετών, γιατί η εξουσία διαφθείρει. Ένα σύνταγμα που να προβλέπει το πιο δίκαιο κι αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα που είναι η απλή αναλογική, με δυνατότητα ελέγχου των ερετών από λαϊκές συνελεύσεις, με δυνατότητα ανακλητότητας, με διαρκές και απαράγραπτο πόθεν έσχες. Ένα σύνταγμα που να θεσμοθετεί την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους ως διαρκή ανεξάρτητο θεσμό με δικαίωμα δήμευσης περιουσιών αποτέλεσμα οικονομικού εγκλήματος, που να ξεχωρίζει πραγματικά την εκτελεστική από την δικαστική εξουσία.

Αυτά τα θέλουμε όλοι. Και το ξέρεις ανώνυμε έλληνα. Σκέψου κι εσύ τι θέλουν όλοι, σκέψου όλα αυτά που μόλις ανέφερα και θα βρούμε τα υπόλοιπα. Κάνε ό,τι μπορείς να κατέβουν μαζί σου όσοι γνωρίζεις, να ξεφωνίσουμε σαν μια κραυγή για την δημοκρατία ! Γίνε και εσύ ένα με τον λαό, ας γίνουμε ένα, είμαστε ο λαός. Και να μην φύγουμε εάν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε κι αξίζουμε, δηλαδή Δημοκρατία ! Ξύπνα κι εσύ, και κάνε τα όλα αυτά τώρα ! Κάντα για τα παιδιά και τα εγγόνια σου, εάν όχι για τον εαυτό σου.

Σ' ένα μήνα θα είναι αργά.

Το Μνημόνιο που πάνε να μας επιβάλουν εκβιαστικά με την απειλή της χρεωκοπίας, δεν είναι απλά ένα κακό πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, πρόκειται για μια DE FACTO πολιτειακή αλλαγή ! Τρυπάει την καρδιά της δημοκρατία μας !! Το αναφέρουν σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι από πέρυσι. Η οικονομική υποδούλωση ως κοινωνική κατάσταση είναι αναπόδραστη λένε μάλιστα μερικοί από αυτούς κι επομένως δημιουργεί μια νέα πολιτειακή πραγματικότητα, εκείνη δηλαδή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ εξάρτησης από τους δανειστές, καταργώντας ουσιαστικά τους όρους εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα. Μερικοί από αυτούς φθάνουν έως του σημείου να υπονοήσουν ότι η νέα αυτή πραγματικότητα του Μνημονίου με την Τρόικα και τους ξένους επικυρίαρχους, πρέπει να ενσωματωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα !! Όνειδος !!


Δεν ήταν αυτό το όραμά μας για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, δεν ήταν η υποδούλωση της πατρίδας μας στις ισχυρές χώρες του Βορά ! Πως το επετρέψαμε να συμβεί αυτό; Ήρθε η ώρα να το αναλογιστούμε όλοι μαζί. Αλλά ας μην μείνουμε μόνο σε διαπιστώσεις και αδιέξοδες ομφαλοσκοπήσεις, η Ιστορία μας καλεί να δράσουμε άμεσα, όλοι μαζί !

Ας τους δείξουμε, ότι σήμερα η κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι διαφορετική. Ας επιδείξουμε πως αυτό που επιθυμούμε ν' αποτυπωθεί στο νέο ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι λιγότερη αλλά περισσότερη Δημοκρατία, δηλαδή έκφραση της βούλησης των ελλήνων, Ισονομία, Αυτοδιάθεση και Αξιοκρατία ! Άλλες λύσεις για το χρέος πέραν της χρεωκοπίας και αυτής της έκδοσης του Μνημονίου υπάρχουν, η καλύτερη όμως είμαστε εμείς οι ίδιοι και το πόσο πολύ επιθυμούμε να γίνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !! Ελεύθεροι από χρέη και πάσης φύσεως επικυρίαρχους, παραγωγικοί και δημιουργικοί, αυτάρκεις και ευδιάθετοι, ισότιμα μέλη μιας Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, άξιοι κάτοικοι ενός Τόπου πλούσιου σε ιστορία και φυσικούς πόρους !

Ας ενωθούμε και ας απαιτήσουμε όλοι μαζί την ανατροπή του πολιτεύματος που μας έφερε ως εδώ στο χείλος του γκρεμού. Ας ζητήσουμε την άμεση απόσυρση ΑΥΤΟΥ του Μνημονίου, ΑΥΤΗΣ της κυβέρνησης και ΑΥΤΟΥ του Συντάγματος.

Ας απαιτήσουμε καταρχήν ένα πολύ καλύτερο Σύνταγμα που θα εκλέξει μια αντιπροσωπευτικότερη Βουλή των Ελλήνων και θα δημιουργήσει μια καλύτερη Κυβέρνηση για ένα μνημόνιο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελλήνων. Ας επιδιώξουμε στην συνέχεια να θεσμοθετήσουμε έναν καλύτερο δημόσιο χώρο, χώρο αξιών, δημοκρατικών αρχών, συνεργασίας, δικαιοσύνης, δημιουργίας κι αλληλεγγύης. Ας φτιάξουμε ένα περιβάλλον προστασίας κι ανάπτυξης των δημοσίων αγαθών, φυσικών και πνευματικών, υλικών και άυλων. Στ΄ όνομα του ξεχωριστού παρελθόντος μας, τ’ αξίζουν τα τρυφερά ελληνόπουλα που πρόκειται να γεννηθούν !

ΥΓ: Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι παππούδες μας για να έχουμε εμείς ελευθερία, τι έκαναν οι πρόγονοί μας και ας σκεφτούμε τι θα πούμε εμείς στα δικά μας εγγόνια όταν μας ρωτήσουν: Τι έκανες εσύ παππού για την Δημοκρατία?

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011

Υπάρχουν και τέτοιοι Συνταγματολόγοι

"Μετά... το 1975 δεν ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ οι συνταγματικοί θεσμοί και η λειτουργία τους την γνωστή κατάληξη, ούτε και την επέβαλαν: άλλωστε δεν μπορείς να νομοθετήσεις την ευθυκρισία, ούτε την ακεραιότητα. Θεμελιακά ρεύματα και στοιχειακές δυνάμεις θα ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, και τα ρεύματα και οι δυνάμεις που απελευθερώθηκαν το 1974 αυτό έκαναν."

γράφει κάπου στο πιο κάτω link ο έγκριτος (;) συνταγματολόγος !


Το «Μνημόνιο» ως σημείο στροφής του πολιτεύματος

Και όμως!! Δεν ήταν τα προνόμια και η ασυλία των υπουργών και των βουλευτών του Συντάγματος που ΕΠΕΤΡΕΨΕ και δεν ΑΠΕΤΡΕΨΕ τα φαινόμενα της διαπλοκής;

Δεν ήταν το σύστημα της εκλογής όπως αποτυπώνεται στο Σύνταγμα που ΕΠΕΤΡΕΨΕ την δημιουργία του πολιτικού "γύψου" από τα πολιτικά τζάκια με τις αλεπάληλες εκλογές των ίδιων πολιτικών ακόμη και των παιδιών τους;! Ενώ μπορούσε με την θέσμιση της Απλής Αναλογικής σε όλες τις εκλογές + μέγιστο 2 θητείες να καλλιεργήσει την δημοκρατία ... !!!

Είναι τόσο πολά εκείνα που το Σύνταγμα ΕΠΕΤΡΕΨΕ να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζω το γεγονός ότι προϋπήρχε το κοινωνικό υπόβαθρο μετά το '74 για κάτι τέτοιο, όπως ορθά υπονοούν οι συνταγματολόγοι. Όμως τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, που η κοινωνία μας έχει ξεφύγει σημαντικά από το πατριαρχικό μοντέλο εξουσίας, που επιθυμεί περισσότερη δημοκρατία, σήμερα όταν μπορούμε να δούμε και να αξιολογήσουμε την αδυναμία του Συντάγματος, πως υποβαθμίζουν έτσι τον ρόλο του;

Αποδέχονται οι συνταγματολόγοι ουσιαστικά την κατάργησή του από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Αυτό υπονοεί το κείμενο του Κου Συνταγματολόγου εαν μπορέσει να διαβάσει κάποιος ανάμεσα στις γραμμές. Η οικονομική υποδούλωση ως κοινωνική κατάσταση είναι αναπόδραστη λέει και επομένως δημιουργεί μια νέα πολιτειακή πραγματικότητα, εκείνη δηλαδή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ εξάρτησης από τον δανειστή, καταργώντας ουσιαστικά τους όρους εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Φθάνει στο σημείο να υπονοήσει ότι πρέπει να ενσωματώσουμε αυτήν την νέα πραγματικότητα στο ελληνικό Σύνταγμα, ενώ αυτό το τελευταίο χρειάζεται βελτίωση προς την αντίθετη κατεύθυνση (εξουσία στον λαό και όχι στους δανειστές).

!!! ΟΝΕΙΔΟΣ !!!

Είναι πολύ λυπηρό οι "ανώτεροι" εκφραστές της εθνικής πολιτειακής συγκρότησης, οι εκπρόσωποι της θεσμισμένης "ελληνικότητας" να αυτοαναιρούνται αποδεχόμενοι εκείνο που καταδικάζουν στα κείμενά τους, δηλαδή να αποδέχονται ότι το Σύνταγμα απλώς ΕΠΕΤΑΙ και αποτυπώνει κοινωνικές πραγματικότητες αντί να τις προ-ΒΛΕΠΕΙ, να προ-ΗΓΕΙΤΑΙ και να τις καλλιεργεί !!


Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα δουλοπρεπή "καμάρια" μας πληρώνονται απ΄ όλους εμάς τους έλληνες !

Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011

Ελεύθεροι - Αγανακτισμένοι


Η συναίνεση "επετεύχθει"

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΛΑΟΣ ψήφισαν κατά της σύστασης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με το πρόσχημα πως δίνει δήθεν το μήνυμα ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε το χρέος μας,

http://ditruth.blogspot.com/2011/06/blog-post_8211.html

ενώ είναι προφανές πως σκοπός της είναι να προσδιορίσει ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ του χρέους έχει χρησιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο για την δημιουργία ιδιωτικών τοποθετήσεων (ακίνητα, καταθέσεις εδώ ή στο εξωτερικό), ώστε αυτές να δημευθούν με νόμιμο τρόπο και να χρησιμοποιηθούν ως αντάλλαγμα για την μερική εξόφληση του ελληνικού χρέους.


Όπως φαίνεται, πλην της Αριστεράς, τα υπόλοιπα κοινοβουλετικά κόμματα συννενούν στο κουκούλωμα της ευθύνης των προηγούμενων κυβερνήσεων και την συνέχιση της βο(υ)λευτικής διαπλοκής !

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2011

Ήμουν κι εγω εκεί !!


Ήμουν κι εγω εκεί !! Λαοθάλασσα ελλήνων στο Σύνταγμα ο κόσμος έφθανε και στις δύο οδούς Σταδίου/ Πανεπιστημίου μέχρι το ύψος της Ακαδημίας Αθηνών και συνεχώς ανανεωνόταν !! Στην πλατεία δεν έπεφτε καρφίτσα, κατάφερα όμως να βρεθώ μπροστά και έψαλα κι εγω τον εθνικό ύμνο μαζί με όλους τους άλλους!

Τι μοναδική εμπειρία να αισθάνεσαι ένα ξανά!! Τα συνθήματα χαριτωμένα, ο κόσμος πολύ ευγενικός και πολιτισμένος, απόρρησα πως κατάφερα να φθάσω στο κέντρο της μάζας μπροστά την Βουλή που δεν έπεφτε καρφίτσα με συνεχή μικρο-σπρωξίματα αλλά χωρίς καμία ένταση, κανένα εκνευρισμό ! Λες και το σπρώξιμο που στα metro κι όπου αλλού επικρατεί το άγχος ατομισμού εδω μετουσιώνεται σε απαλό χάδι. Κανένα πρόβλημα να κινδυνεύσεις από ασφυξία, όλοι έχουν τον νου τους στον άλλο, το αισθάνεσαι ότι σε σκέφτονται και σε νοιάζονται … Ο παλμός δυνατός, τα μηνύματα πολλά και ενδιαφέροντα, με χαροποίησε ιδιαίτερα ένα τεράστιο πανώ με αίτημα την “Άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος” …

Κάτι καλό θα βγεί από την πλατεία, ο κόσμος είναι αποφασισμένος, εκτός κι αν η κυβέρνηση του ΘΑ-ΣΟΚ ζηλέψει την χούντα των στρατηγών …