Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

Υπερπραγματικότητα εναντίον Πραγματικότητας

H σύγχρονη επιστήμη (όπως συστάθηκε με το Καρτέσιο και τον Βάκωνα) αφού απέρριψε την ενότητα Πραγματικότητας και Πραγματικού, δηλαδή την συνοχή που εξασφάλιζε η πρωτοκαθεδρία του Ενός, οδηγήθηκε, σε αγαστή συνεργασία με τον παραγωγικό καπιταλισμό, στην δημουργία πολλαπλών υλικών αντιγράφων του.

Σήμερα ζούμε το τελικό στάδιο της συγκόλησης του ρίγματος Πραγματικότητας και Πραγματικού, δηλαδή την επανεμφάνιση της μιας και αδιαίρετης Πραγματικότητας όχι όμως ως Ιδέα του Ενός, αλλά ως υλικό Αντίγραφό του.

Ο 20ος ήταν ο αιώνας της θεμελίωσης των προϋποθέσεων (πληροφορική/τηλεπικοινωνίες, επικράτηση καπιταλισμού, παγκοσμιοποίηση) για την Προσομοίωση του Ενός. Τον αιώνα που μόλις άρχισε θα ολοκληρωθει το πέρασμα από το Πραγματικό και το υπερΠραγματικό στην Υπερπραγματικότητα των παγκόσμιων αγορών, των χρηματιστηρίων ρίπων, πόρων και τροφίμων, των μεταλλαγμένων, της καταγραφής των γονιδιωμάτων ζωντανών οργανισμών, της βιοτεχνολογίας, της νανοτεχνολογίας, της προσθετικής ρομποτικής, της νανοφαρμακολογίας, κα.

Έτσι ο 21ος θα αποτελέσει τον αιώνα της μεγαλύτερης και σ' όλα τα επίπεδα, Τιτανομαχίας, που γνώρισε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα και ο πλανήτης. Πρόκειται για την σκληρότερη και μεγαλύτερη σύγκρουση στην ανθρώπινη ιστορία μεταξύ ιδεών, πολιτισμών και υλικών υποστάσεων !

Μια τελική, νικηφόρα, αλλά όχι οριστική Τιτανομαχία. Ένας ολοκληρωτικός και παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ μιας Υπερπραγματικότητας και της Πραγματικότητας.

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2011

Κάλεσμα ελληνικό

Όχι, όχι, δεν θα ξεχάσει, ο Ήλιος ο Νοητός, την πατρίδα μας ... Τις σκοτεινές αλλά φαρδιές, μητρικές ψυχές, ποτέ δεν τις ξεχνά !



Όμως, όπως πάντα, μόνο αφότου καρβουνιάσει γύρω και μέσα ολάκερη η πλάση, θα μπορέσουν τ' όνειρα να πάρουν εκδίκηση γι ακόμη μια φορά !

Τότε μόνο, η καύτρα, η πνευματική, η γονική, θα βρεί πλούσια εύφλεκτη ύλη ξανά ! Οπόταν, μυροβολούσα της άξιας ανθρωπιάς νέα φωτιά θ' ανάψει ! Κι έτσι το ΦΩΣ θα γεννηθεί, και πάλι, στον Τόπο ετούτο τον ελληνικό. Και θα το μεταλαμπαδεύσουμε εμείς οι έλληνες, χέρι στο χέρι, απλόχερα, σεμνά, με σιγουριά, ώστε ο άνθρωπος να ανα-στηθεί ξανά !

Ναι, ναι, ο Ήλιος θ' ανατείλει από τον Κόσμο ετούτο, τον μικρό τον Μέγα, γι ακόμη μια φορά. Ώστε τον κύκλο του να κάνει, ο Νοητός, από την αρχή ξανά !


Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011

Το τελευταίο στάδιο του Καπιταλισμού

Τελικά το πείραμα που ξεκίνησε με την Ελλάδα για το οποίο μιλούσαν κάποιοι, έχει να κάνει με την σύγκρουση της Οικονομικής “Επιστήμης” με την Πολιτκή. Η λογική του παγκοσμιοοποιημένου καπιταλισμού λέει πως η συμμετοχή των αδύναμων χωρών στον παγκοσμιοποιημένο ανταγωνισμό παραγωγής/κατανάλωσης δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί ΠΙΑ από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Θα πρέπει αυτή την δουλειά να την αναλάβουν οι οικονομο-τεχνοκράτες …. Ζούμε ιστορικές στιγμές !

Με απλά λόγια, θα φύγουν από την μέση οι (αιρετοί) ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ που διαχειρίζονταν τα δανεικά, ώστε το χρήμα να φθάνει απευθείας στον προορισμό του και να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδή καλές αποδόσεις) απρόσκοπτα! Μάλιστα αυτό θα μπορούσε να επενδυθεί με μια δόση λαϊκισμού ώστε όταν δοθούν τα χρήματα στο κατάλληλο timing να φανεί ως σωτηρία και ενδεχομένως να πιάσει. Άλλωστε τους πολλούς τους ενδιαφέρει να βγαίνει “το καθημερινό” και όποιος τους το δώσει θα αποκτήσει κοινωνική, ενδεχομένως ΚΑΙ πολιτική αποδοχή !

Από την δημοκρατία και τα έθνη – κράτη θα περάσουμε, εφόσον πετύχει το πείραμα, σε μια νέα μορφή παγκοσμιοποιημένης Φεουδαρχίας με υπερεθνικές συλλογικότητες … αυτό μοιάζει να είναι το όραμα του καπιταλισμού στο τελευταίο του στάδιο, εκείνο της πλανητικής διακυβέρνησης.