Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2006

Αξιοσύνη και Διαφθορά

Έχει σταλεί με e-Mail σο Ίδρυμα Καραμανλή και σε επιλεγμένους Υπουργούς στις 19/03/2006

Παρακαλώ πολύ τιμήστε έναν ανώνυμο Έλληνα διαβάζοντας με προσοχή τις παρακάτω αυθόρμητες σκέψεις. Αφορμή στάθηκε γι’ αυτές το καλογραμμένο άρθρο του Ι. Παλλαιοκρασσά στην Καθημερινή (10/03/2006)

Αναφέρει ο Κος Παλαιοκρασσάς πως η ΝΔ θα χρεωθεί πολιτικό κόστος διότι δεν κατάφερε να πατάξει την διαπλοκή και την συναλλαγή μέσα σε 2 χρόνια. Μια κατάσταση που υφίσταται στην Ελλάδα προτού γεννηθώ και που - όπως ο ίδιος παραδέχεται - συμβαίνει και αλλού. 'Ομως ο Κος Παλλαιοκρασσάς κάνει το ίδιο συλλογιστικό λάθος που μάλλον κάνουν οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας.

Θεωρεί ως αιτία της μετριότητάς μας και του ασταμάτητου εθνικού κατήφορου, τον ερασιτεχνισμό, τον λαϊκισμό, το βόλεμα, την συναλλαγή και την διαφθορά. Θεωρεί το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιδεολογικής διαδικασίας (κομμουνισμός, σοσιαλισμός) ως γεννουσιοργό αιτία ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!

Έχει γίνει τέτοια πλύση εγκεφάλου εδώ και δεκαετίες περί της "ισότητας" των πολιτών που έχει δημιουργηθεί η πάγια πεποίθηση πως ισότητα και δικαιοσύνη είναι να μπορεί ο μέτριος να επικρατεί του αρίστου!

Αυτό είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο της περιρέουσας υπερ-κομματικής διαφθοράς. Η ιδεολογική πλύση που έγινε από τους σοσιαλιστές περί "ισότητας" (ισότητα πάνω απ΄ όλα) οδήγησε στο να επικρατούν πράγματι πλέον οι μέτριοι έναντι των εργατικών και των ικανών (που ισοδυναμεί με περισσότερη μετριότητα!).

Η ροπή προς την μετριότητα είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών φαινόμενων της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Μιλάει ο Κος Παλλαιοκρασσάς για περισσότερο ανταγωνισμό ... Σε ποιο ιδεολογικό υπόβαθρο θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός; Με ανθρώπους οι οποίοι τον σιχαίνονται διότι δεν πιστεύουν στην αξία του; Τον ανταγωνισμό τον επιδιώκουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στην πρόοδο, πρώτα συλλογική και έπειτα ατομική, μέσα από την αξιοσύνη!
Γι αυτούς ο ανταγωνισμός είναι επιθυμητός γιατί τους κάνει καλύτερους. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη την διαπλοκή!

Για τους περισσότερους Έλληνες όμως ο ανταγωνισμός συνεχίζει να ισοδυναμεί με λιγότερη ... ισότητα!

Προϋπόθεση, αγαπητέ Κε Παλλαιοκρασσά, για την αποδοχή του ανταγωνισμού από τους συμπολίτες μας είναι η πίστη στην αξιοσύνη και όχι στην ισοπεδωτική ισότητα! Ανταγωνισμός θα υπάρξει όταν οι Έλληνες κατανοήσουν και αποδεχτούν βαθιά μέσα τους πως η αξιοσύνη είναι το ύψιστο ιδανικό γι αυτούς και προηγείται της ισότητας!Πότε θα μιλήσει η ΝΔ γι’ αυτά τα ζητήματα; Πότε θα βάλει τις προτεραιότητες στην σωστή σειρά; Πρώτα η αξιοσύνη, μετά η ισότητα.

Ισότητα είναι να έχουν όλοι ίσο δικαίωμα συμμετοχής στην αξιοσύνη και την αριστεία!

Όμως αναπόφευκτα κάποιοι θα ξεχωρίσουν. Όπως στον αθλητισμό που όλοι πριν την έναρξη του αγωνίσματος είναι ίσοι, όμως οι καλύτεροι θα πάρουν το έπαθλο. Είναι πρωτιμότερο να παίρνουν το έπαθλο όσοι τα έχουν καλά με τον αφέτη; Τι είδους ισότητα είναι αυτή "η ισότητα των μετρίων";

Πότε θα μιλήσει επιτέλους η ΝΔ για αριστοσύνη, για την πραγματική ισότητα και ξεκάθαρο αγώνισμα; Φοβάται μήπως την χαρακτηρίσουν ελιτίστικη; Μα τα συμφέροντα των μετρίων έτσι και αλλιώς αυτό θα έκαναν σε κάθε προσπάθεια απώλειας της εξουσία τους ...

Η τόλμη και η αρετή στην οποία αναφέρεται ο Κος Παλλαιοκρασσάς, τουλάχιστον στα δικά μου αφτιά, ακούγεται ως τόλμη να μιλήσει επιτέλους η ΝΔ για αριστοσύνη! Χρειαζόμαστε πάνω απ΄όλα ένα ΑΡΙΣΤΟ ΟΡΑΜΑ και τι καλύτερο όραμα από την ίδια την ΑΡΙΣΤΟΣΥΝΗ!

Ακούμε καθημερινά όλα αυτά τα μέτρα που θα παρθούν, τις διαδικασίες που θα αλλάξουν, τα καινούργια συστήματα, τις νομοθετικές βελτιώσεις, το νοικοκύρεμα, τις οικονομικές τρύπες που άφησε το ΠΑΣΟΚ, κοκ. Λες και τα συστήματα, οι διαδικασίες, το χρήμα αποτελούν οντότητες ζώσες και δεν αποκτούν υπόσταση λόγω των ανθρώπων από/για τους οποίους απαρτίζονται.

Ό,τι και να αλλάξετε στα συστήματα αν δεν αλλάξετε την υποβόσκουσα ιδεολογία των Ελλήνων ματαιοπονείτε!

Πότε θα ξυπνήσετε επιτέλους την υπερηφάνεια του Έλληνα που βρίσκεται σε λήθαργο; Ποιόν περιμένετε να το κάνει; Αλλάζοντας μόνο τα κρατικά συστήματα νομίζετε πως ο Έλληνας θα επιδιώξει την αξιοσύνη;

Η αξιοσύνη ως συλλογική επιδίωξη θα δώσει υπόσταση στα άριστα συστήματα και όχι το αντίθετο!

Πότε θα ριχτείτε στην μάχη του ιδεολογικού αγώνα; Ποιός πολιτικός φορέας θα πρέπει να εξηγήσει στον Έλληνα γιατί η ΑΞΙΟΣΥΝΗ είναι ύψιστο αγαθό και συλλογικός στόχος; Περιμένετε αυτό να γίνει κατανοητό από μόνο του ή να το κάνουν οι άλλοι πολιτικοί φορείς...;

Πότε επιτέλους θα μιλήσει η ΝΔ ιδεολογικά και στην ουσία των πραγμάτων; Αν νομίζετε πως ο Ελληνικός λαός σας ψήφισε για να του αλλάξετε την καθημερινότητα και να δώσετε 100-200 € παραπάνω στους συνταξιούχους είστε βαθιά γελασμένοι κατά την γνώμη μου.

Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ζουν και υπάρχουν για την φαινομενικότητα! Άσχετα με αυτά που λέει και δείχνει απέξω, μέσα του ο Έλληνας έχει μια λιονταρίσια υπερηφάνεια, μια ακόρεστη δίψα για μεγαλείο. Ακόμη και οι συνταξιούχοι που ψήφισαν Καραμανλή το έκαναν κατά βάθος όχι τόσο γιατί περίμεναν να τους δώσει 100-200 € παραπάνω, αλλά γιατί ένιωσαν από τον χειμαρρώδη λόγο του πως μπορεί να συντρίψει την μετριότητα και να τους κάνει ξανά υπερήφανους που είναι Έλληνες!

Διότι τι αξία έχουν 100-200 € μπροστά την Ελληνική υπερηφάνεια!! Για πείτε μου σας παρακαλώ ... Χμμ έχασε την αξία της η Ελληνική υπερηφάνεια; Καλώς ήρθατε στην σημερινή πραγματικότητα!

Πότε θα ριχτείτε λοιπόν, όλοι μαζί, στον ιδεολογικό αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους μετρίους που διαπλέκονται και επικρατούν; Πότε θα ακουστούν από τα στόματά σας εκείνες οι αξίες οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στο μυαλό και στην καρδιά όλων των Ελλήνων; Πότε θα μπορέσουμε επιτέλους να σας ακούμε να μιλάτε καθημερινά γι αυτές τις αξίες;

Πότε θα κάνετε κατανοητό στους Έλληνες ότι ο Περικλής, ο Αριστοτέλης, ο Μεγ' Αλέξανδρος και ο Κολοκοτρώνης βρίσκονται σκλαβωμένοι μέσα στο μυαλό κάθε Έλληνα και περιμένουν πότε να απελευθερωθούν; Πότε θα δώσετε να καταλάβουμε ότι η αξιοσύνη βρίσκεται μέσα σε όλους εμάς τους Έλληνες και ότι εσείς οι πολιτικοί δεν έχετε άλλη δύναμη παρά μόνο την ιδεολογική για να την ξυπνήσετε;

Πότε θα απευθυνθείτε στην ελληνική υπερηφάνεια, στην καρδιά και στο μυαλό του Έλληνα αντί να ασχολείστε μόνο με την τσέπη και το στομάχι του;

Με εκτίμηση,ΕΑΕ
(Ένας Ανώνυμος Έλληνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: