Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

Οι 6 βαθμοί της Κρίσης

Video για να προβληματιστούμε και να κρίνουμε. Εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα εφόσον δεν εξαρτάται από εμάς μόνο. Η λύση ή θα είναι παγκόσμια και μάλιστα συλλογική ή δεν θα υπάρξει καθόλου. Η κρίση που περνάμε θα είναι διαρκείας και θα βαθαίνει όσο δεν αποφασίζουμε να τοποθετηθούμε απέναντι στο παγκόσμιο πρόβλημα.

Η τοποθέτηση για μια τόσο μικρή χώρα όπως η δική μας, θα έπρεπε να είναι "αμυντική", εφόσον δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τα κέντρα λήψης των μεγάλων αποφάσεων. Το κάλεσμα της κρίσης θα μεγαλώνει όσο δεν σκεπτόμαστε το σωστό για τον Τόπο που ζούμε, δεν αναγνωρίζουμε τον αληθινό δια-χωρισμό τεχνοανθρώπου περιβάλλοντος, αλλά ασχολούμαστε με τα χρέη, τα δάνεια, την Γερμανική επιτήρηση και τα spreads !

Η παγκοσμιοποίηση που έφερε ο καπιταλισμός ή θα ενώσει όλους τους ανθρώπους ή θα οδηγήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, σε ολική κατάρρευση. Αυτή είναι πολύ χειρότερη απειλή από τα καταστροφολογικά διλλήματα επιστροφής στη δραχμή ή παραμονής στο Ευρώ ! Εάν θέλετε πραγματικά να τρομοκρατηθείτε δείτε το video που ακολουθεί. Βέβαια δεν φτιάχτηκε γι αυτό τον σκοπό, αλλά ως ειδοποίηση, ως προβληματισμός, ως καμπανάκι εγρήγορσης για το που δημιουργείται ο χωρισμός. Χωρισμός που αναπόφευκτα μας καλεί σε επιλογή, σε κρίση. Καλεί την δική μας προσωπική κρίση, καθενός ξεχωριστά, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, γλώσσας, πατρίδας, επαγγέλματος και ιδεολογίας.

Το παιγνίδι παίζεται ήδη στον αιώνα που μόλις άρχισε.

Έξι βαθμοί λοιπόν, έξι στάδια για κρίση.


tvxs.gr | Έξι βαθμοί από tvxorissinora

Διαδώστε το, να σπάσει η καθημερινή πλύση εγκεφάλου με τα λάθος διλήματα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: