Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2007

Τα πραγματικά αποτελέσματα των Εκλογών

Επειδή μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τα Κόμματα και οι διάφοροι δημοσκόποι, αναρτώ τον παρακάτω πίνακα με τα πραγματικά ποσοστά των Πολιτικών Κομμάτων ... (με ένα κλίκ ανοίγει μεγάλη εικόνα) :Όπως διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα:
  • Πρώτο Κόμμα είναι η ΝΔ αλλά μόλις με 30,19 %
  • Δεύτερο "Κόμμα" είναι οι μη επιλέξαντες ένα κόμμα (αποχή, λευκό άκυρο) με 27,83 %
  • Τρίτο Κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 27,49 %
Επίσης:
  • Μεγάλοι νικητές είναι το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ, ειδικά το τελευταίο που ανέβασε ποσοστιαία περισσότερο από 40% την επιροή του, ακόμη και από το 1996
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά κέρδισε το χαμένο έδαφος και η επιροή του ήρθε στα επίπεδα του 1996
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχασαν αθροιστικά περίπου ένα 5 % ακόμη και απο το 1996 που ήταν δυνατή η αριστερά
  • Η απομάκρυνση (αποχή, λευκό-άκυρο) από την κομματική Δημοκρατία ήταν συνειδητή πράξη και μάλιστα ξεπέρασε κατά 4 % την αμέσως μεγαλύτερη αποχή του 2000

Τα παραπάνω ποσοστά συνυπολογίζουν την αύξηση των εγεγγραμένων ψηφοφόρων και ανάγονται όλα στους εγγεγραμένους (που είναι το σωστό) και όχι στους "έγκυρους" μόνο.

Βέβαια αυτή η προσέγγιση αφορά και απηχεί σε Οικο-Αυθεντικούς ανθρώπους και όχι σε Δημο-ΚΡΑΤΕΣ ...

Τύφλα να έχουν οι αναλυτές και όλες αυτές οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που πληρώνουμε για να μας ανα-λύουν (δηλαδή δια-λύουν) τα αποτελέσματα.

Καλή περισυλλογή ... !

5 σχόλια:

ellinida είπε...

Φοβερό δεν είναι πως πάνω από το 1/4 του πληθυσμού δεν πάει να ψηφίσει;
Και εντάξει, στις δημοτικές το καταλαβαίνω αλλά στις εθνικές;
Δεν έχουν άποψη αυτοί οι άνθρωποι;
Ισως είναι οι πολιτικοί που έχουμε που έχουν δημιουργήσει αυτή την απαξίωση των πολιτών. Αυτή την ηττοπάθεια ότι τίποτα δεν θα αλλάξει.
Είμαι κατά του λευκού, είμαι υπέρ της δημιουργίας νέων κινημάτων που θ'απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες. Πιστεύω πως αυτό χρειάζεται η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΗΘΗΣΤΕ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑ.

Free Burma

Mantarkastag είπε...

Μια άποψη λέει πως το λευκό-άκυρο-αποχή αντικατοπτρίζει μια πλευρά του φασισμού.Δεν ξέρω αν είναι σωστη.Συμφωνώ με την δημιουργία νέων κινημάτων αλλά κι αυτά τι αξιοπιστία θα έχουν..δεν υπάρχει κάτι απ' όπου θα πιαστεί ο δυσαρεστημένος.Και το να ψηφίσει ό,τι να'ναι δεν είναι άποψη πολιτικά υπέυθυνου ανθρώπου.Έχει μπερδευτεί ο κόσμος..

Mirage είπε...

Πράγματι υπάρχει μεγάλος ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ - είναι και αυτό αποτέλεσμα του ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ ... Το άγγιξα λιγάκι στην "Μούντζα" αλλά αξίζει την ανάπτυξή του ... Έτσι πράγματι υπάρχει σύγχιση και τα πολλά κινήματα μπορεί να αποδειχθούν αναξιόπιστα.

Έπρεπε να πλειοψηφούν όχι τα Κόμματα αλλά κάποιες ΚΟΙΝΕΣ & ΑΞΙΕΣ πολιτικές ... Πάλι όμως οραματίζομαι ...

Για το λευκό η πρότασή μου περιλαμβάνεται στο προηγούμενο πόστ ...

" .... το λευκό έπρεπε να εκπροσωπείται από μια ΥΠΕΡ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Λίστα Προσωπικοτήτων (Επιστήμονες, Μάνατζερ, κλπ), κάτι σαν το Επικρατείας αλλά ΕΞΩ-Κομματικό. Έτσι το Λευκό θα έμπαινε στο Κοινοβούλιο ως αυτό που πράγματι εκπροσωπεί, δηλαδή την μη επιλογή κανενός από τα υπαρκτά κόμματα ... "

doctor είπε...

Mirage, ελπίζω να το διαβάσεις έγκαιρα:

http://galatsi.blogspot.com/2007/10/blog-post.html

Δημήτρης

Υ.Γ. Βλέπω ότι το κόμμα μου (η ... αποχή) τα πήγε καλά και μάλιστα χωρίς καμία πολιτική διαφήμιση!!!