Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2007

To Λευκό να γίνει Λαχανί!

Για όλους όσους είναι αναποφάσιστοι τα πράγματα είναι απλά! Όσοι απέχουν, ρίξουν άκυρο ή λευκό, ουσιαστικά θα χαρίσουν την απόφαση στους "χούλιγκαν" των κομμάτων, οι οποίοι θα κατέβουν να ψηφίσουν "δαγκωτά" το δικό τους κόμμα.

Ακόμη και στα 2 μεγάλα κόμματα που σηκώνουν στους ώμους τους στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, που άφησαν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον να απαξιωθούν, συνεχίζουν να υπάρχουν οι φανατικοί οπαδοί που εθελοτυφλούν. Σε ποδοσφαιρική ορολογία τους ονομάζουμε "ανεγκέφαλους".

Είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται πολύ "κοντά" στα κόμματα, οι αποκαλούμενοι και κομματική "πελατεία". Όπως κάθε παραδοσιακός οπαδός δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά τι πρόκειται να κάνει το κόμμα τους, αρκεί την επόμενη ημέρα των εκλογών, αφού έχουν "νικήσει", να εισπράξουν τους προεκλογικούς κόπους τους μέσω ενός διορισμού ή κάποιας άλλης εξυπηρέτησης.

Έτσι μεγάλωσαν οι γενιές μας μέσα στον ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ... Πρωταθλητές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ).

Οι αναποφάσιστοι, όσοι έχουν σιχαθεί το αδιέξοδο κομματικό σύστημα (αυτοί το ονομάζουν ανάγκη αυτοδυναμίας μια και δεν τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ να συνεννοηθούν) είναι σε μεγάλο δίλλημα. Να μην πάνε καθόλου (αποχή), να πάνε και να ζωγραφίσουν μια μούντζα πάνω στο λευκό (άκυρο) ή να ρίξουν λευκό; Το τελευταίο μπορεί και να "έπιανε" τόπο" εάν είχε την εννοιολογική του σημασία.

Αλλά τι σε αυτόν τον καυτερό τόπο, έχει την ορθολογική σημασία του "Κοινού Νου", για να είχε και το ΛΕΥΚΟ;

Διότι το Λευκό δεν είναι ούτε ΑΚΥΡΟ ούτε ΕΓΚΥΡΟ στην Κομματική Δημοκρατία! Γιατί δεν είναι άκυρο το καταλαβαίνουμε. Γιατί όμως δεν είναι έγκυρο; Ας το πούμε απλά. Διότι δεν επιλέγει κάποιο από τα διαθέσιμα (29 στις τωρινές εκλογές) κόμματα! Δηλαδή παραβιάζει, υποτίθεται, την εκλογική (κομματική) διαδικασία. Οπότε για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις με διευκρινιστικό νόμο το ΛΕΥΚΟ θα καταμετρηθεί ώς ΑΚΥΡΟ!

Το καλύτερο πόστ που τα εξηγεί όλα αυτά βρίσκεται εδώ. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον blogger για την γνώση που είχε την διάθεση να μοιραστεί μαζί μας.

Επομένως όπως είναι η κατάσταση σήμερα με το Λευκό, δυστυχώς δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί ικανοποιητικά μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η πρόταση ενός "Κοινού ΝΟΥ", όπως του δικού μου, είναι πως το λευκό έπρεπε να εκπροσωπείται από μια ΥΠΕΡ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Λίστα Προσωπικοτήτων (Επιστήμονες, Μάνατζερ, κλπ), κάτι σαν το Επικρατείας αλλά ΕΞΩ-Κομματικό. Έτσι το Λευκό θα έμπαινε στο Κοινοβούλιο ως αυτό που πράγματι εκπροσωπεί, δηλαδή την μη επιλογή κανενός από τα υπαρκτά κόμματα.

Είναι τόσο απλό ... τόσο προφανές! Τόσο προφανές όσο και το ότι όλα τα κόμματα μπορούν να συνεργασθούν - συνεννοηθούν μεταξύ τους αρκεί ... να το θελήσουν!

Ήρθε η ώρα να τους μπολιάσουμε με Θέληση,

ήρθε η Ύψιστη στιγμή να τους μάθουμε την Συνεννόηση, όλοι εμείς οι "απλοί" άνθρωποι.

Είμαι έτοιμος να πάω να ψηφίσω αν και απείχα στις προηγούμενες εκλογές. Ήθελα να ρίξω μαι μούντζα ή λευκό αλλά με έπεισες. Όμως πιο μικρό κόμμα να ψηφίσω, εφόσον κανένα δεν με εκφράζει;
Δεν έχει καμία σημασία, οποιαδήποτε απο τα 3 μικρά κόμματα που θα μπουν στο Κοινοβούλιο, ή τα άλλα 2-3 που ακολουθούν αμέσως μετά! Ο σκοπός σου δεν είναι να εκλέξεις κυβέρνηση, αλλά να τους πεις: Σας βαρέθηκα όλους εσάς που μας λιβανίζετε μέρα-νύχτα "Δεν συνεργαζόμαστε", "Το πρόγραμμά μου δεν έχει σημεία επαφής με ..."," κλπ, κλπ. Ιδιαίτερα, τα 2 μεγάλα κόμματα, τόσα χρόνια, μας τρομοκρατούν με τον ΜΥΘΟ πως οι έλληνες δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

Αυτοί μας δίδαξαν τον Διχασμό. Εμείς ας τους μάθουμε την ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ!

Αλλά να σας πω και το κρυφό μου μυστικό. Έχω ένα ανέλπιστο όραμα, μια οπτασία, βλέπω έναν αντικατοπτρισμό.

Φαντάσου λέει να γινόταν το απίστευτο, μετά από τέτοια Οικολογική καταστροφή, οι έλληνες, ιδιαίτερα οι περισσότεροι από τους οι "Απέχοντες" (24% στις προηγούμενες εκλογές), οι "Λευκοί", όλοι εκείνοι οι οργισμένοι ή απογοητευμένοι που ρίχνουν άκυρο, αλλά και οι αναποφάσιστοι (7% σύμφωνα με τελευταία γκάλοπ) αποφάσιζαν να ψηφίσουν όλοι μαζί, σαν να ήταν συνεννοημένοι, ένα οικολογικό κόμμα!

Φαντάσου λέει να επέλεγαν όλοι αυτοί τους Οικολόγους Πράσινους, φαντάσου το μεγάλο Outsider να έμπαινε με τα τσαρούχια στην Ελληνική Βουλή! Διότι τα άλλα πέντε κόμματα σίγουρα θα μπούνε ...

Τι ηχηρό χαστούκι στον ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ θα ήτανε ετούτο! Διότι εάν έμπαιναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Βουλή, ποιός θα τολμούσε να ΜΗΝ συνεργαστεί μαζί τους; Ποιός σοβαρός Πρωθυπουργός δεν θα έπαιρνε το ξεκάθαρο μήνυμα μετά την Πάρνηθα, την Πεντέλη και την Ηλεία;

Ηχηρό και ουσιαστικό! Το ΛΕΥΚΟ ας γίνει ΛΑΧΑΝΙ!

------------- Μήνυμα --------------------

Όχι σε αποχή, άκυρο, λευκό! Συμμετοχή! Αυτοί μας δίχασαν, εμείς θα τους ενώσουμε! Το Λευκό ας γίνει Λαχανί: http://notes-mirage.blogspot.com/2007/09/to.html

------------- Μήνυμα --------------------

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έβγαλαν videάκι. Μετά το φύμωτρο που τους μπήκε απ΄ όλα τα κανάλια, επιτέλους πήραν το πρόβλημα στα χέρια τους! Θα το βρείτε εδω

http://www.youtube.com/watch?v=cXSvFRpCgno

H Χάρτα των Πρασίνων βρίσκεται εδω

Το Πρόγραμμα των Οιοκολόγων Πράσινων βρίσκεται εδω

Πάντως εκτός απο το Λαχανί, καλό είναι και το Ντοματί, ιδιαίτερα εκείνο το Βιολογικής Προελεύσεως!

7 σχόλια:

ellinida είπε...

Δεν λέω, καλό το buzz marketing και η δύναμη του word of mouth ισχυρή, αλλά μήπως στο τέλος καταντήσει εντελώς αναξιόπιστο κι'αυτό εντελώς;
Σαν κάτι sms που λάμβανα τις μέρες των πυρκαγιών, προσευχηθείτε όλοι μαζί στις 9 το βράδυ κλπ.
Οσο για το λευκό, πρωί πρωί με πήρε η μάνα μου να μου πει ότι αν δεν πάω να ψηφίσω κινδυνεύω με ένα χρόνο φυλακή!
Την ρώτησα ποιός της το είπε και μου απάντησε πως όλοι το λένε, πως το άκουσε στην τηλεόραση κλπ.
Μ'αυτό θέλω να πω πως πολύ σπαμάρισμα θα πέσει στους ανθρώπινους εγκέφαλους και θα κάνουν τιλτ. Θέλει μέτρο.
Σαφώς και όχι υπέρ του λευκού.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Έλαβα και το παρακάτω eMail από τους Οικολόγους Πράσινους
---------------
Μόνο στη δημόσια τηλεόραση (ΕΤ-1) οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ...

Αυτή η fast-food προεκλογική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της με μια πρωτοφανή και προκλητική αποσιώπηση όχι μόνο των θέσεων, των ανακοινώσεων και των δραστηριοτήτων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, αλλά ακόμα και της πληροφορίας ότι ...συμμετέχουμε στις εκλογές.

Παρά αυτό το πέπλο σιωπής, πληροφορίες που μας έρχονται καθημερινά αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά στη μεγάλη έκπληξη να φτάσουμε το 3% και να εκλέξουμε τουλάχιστον 8 Πράσινους βουλευτές!

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα χρειάζεται και η δική σας πρωτοβουλία και ενεργοποίηση, η διάδοση των θέσεων και προτάσεων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Λειτουργείστε με αυτοοργάνωση, διαδώστε τα μηνύματά μας στόμα με στόμα και ηλεκτρονικά.

Η ουσιαστικά μόνη προβολή που θα έχουμε στα τηλεοπτικά κανάλια είναι οι δύο ώρες στην κρατική τηλεόραση που δικαιούμαστε σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής και την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Έτσι, μπορείτε να δείτε (και παρακαλούμε διαδώστε το:

Την Πέμπτη στις 12:45 το μεσημέρι στην ΕΤ-1 τη συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου και του Νίκου Χρυσόγελου στον Προκόπη Δούκα

Την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην ΕΤ-1 αποσπάσματα από την εκδήλωση με τον Alfonso Pecoraro Scanio
-------------

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλημέρα Ellinida,

δύο "εντελώς" σε μια φράση 5 λέξεων ...; ! :)

Κοίταξε αναξιόπιστο είναι το μήνυμα και όχι το μέσο μετάδοσης (sms, eMail, κλπ). Εξαιρείται το στόμα ;)

Τώρα αν το δικό μου είναι και αυτό αναξιόπιστο το αφήνω στην κρίση σου ...

Όσο για την μητέρα σου, άλλο και τούτο πάλι, η υποχρεωτική ψήφος! Μου θυμίζει τους ίδιους φανατικούς οπαδούς στα χωριά, που τραβολογάνε κάτι γεροντάκια που δεν ακούνε και δεν βλέπουν καλά, που σχεδόν δεν περπατάνε, να πάνε να ρίξουν το ψηφοδέλτιο που τους έχουν τυλίξει απο πριν στον κόρφο τους ...! Ούτε ψύλος στον κόρφο τους ...

Αλλά είπαμε ο κοινούς νους απουσιάζει.

ange-ta είπε...

Αχ ρε Μιράζ,
Πρώτα ωριμάζει η οικολογική συνείδηση και μετά γίνονται τα κόμματα, αλλιως ξεφτιλίζουν την οικολογία.
Πράσινος δεν ήταν ο Γιόσκα Φίσερ της Γερμανίας;
Εκανε μόκο για το ουράνιο που περιήχαν οι βόμβες στο Κόσοβο.

Την πρώτη χρονιά που βγήκαν οι πράσινοι στη Γερμανία η γερμανική βουλή έφτιαξε πάρκινγκ για τα ποδήλατα. Τώρα πάν όλοι με τα μερσεντές τους.
Η εξουσία διαφθείρει!
Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ.
Και το πιο αγνό κίνημα θα το καβαλήσει και θα το εξουδετερώσει.
Τι προτείνω, θα μου πείς.
Δεν έχω ιδέα.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Κόντεψα κιόλας να το ξεχάσω αγαπητή μου φίλη ... η εξουσία διαφθείρει - πράγματι! Πάντως το νόημα του άρθρου ήταν να εξαναγκαστούν οι "αυτοδύναμοι εξουσιαστές" σε συνεργασία...

Αλλά μωρέ έχεις δίκιο, πάλι ονειρεύομαι. Φταίει αυτός ο παλιο-μπαγάσας, ο κοντούλης με το κουστουμάκι εκεί πάνω δεξιά που βάλθηκε να σοβαρέψει πριν την ώρα του ! ;)

Έλα τώρα αφού γνωρίζουμε και οι δυο πως και πότε θα ωριμάσει η Οικολογική συνείδηση στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο θα καιγόμαστε, θα πλημμυρίζουμε όλα και πιο έντονα. Που θα πάει θα την εμπεδώσουμε στα επόμενα 50 χρόνια ... (sorry για το black humor)

houlia είπε...

βλέπεις πως τελικά όλες οι ιδέες είναι θέμα τρόπου. τρόπου που θα ειπωθούν για να πείσουν. Το πρόβλημα δεν είναι στις ιδέες και τους εκφραστες τους (και κυρίως σ αυτούς με ειλικρινείς προθέσεις) αλλά στον άβουλο , "κυρίαρχο" λαό. Ο,τι τον ταίσεις. Και σωστό και δίκαιο να είναι, αν είναι και του καλακουστεί... αυτό είναι! Δε ρωτάει γιατί. Ως εκεί φτανει η διανόησή μας. Στην σύμμαχη αποδοχή της διανόησης των άλλων!
ετσι μια σκέψη έκανα για να σου δώσω λίγο θαρρος να συνεχίσεις να επι-νοείς. αυτό είναι δημιουργία -αν και κοπιώσα-, αυτό είναι τελικά συμμετοχική επλίδα!)

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, έχουν κάνει κάτι υπέρ κοινής ωφελείας οι οικολόγοι και δεν το ξέρω; Στις προηγούμενες τους ψήφισα, αλλά δεν τους έχω ξαναματακούσει, μέχρι που ήρθαν οι εκλογές. Ας με διαφωτίσει κάποιος.