Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

Καλή Ανάσταση από τα 850 μέτρα

Πλησιάζει η Ανάσταση. Και αν δεν μπορεί να είναι του σώματος, αφού εκείνο παραμένει θνητό και γερνά, ας ήταν τουλάχιστον του Πνεύματος! .... να εύρισκε επιτέλους νόημα και σκοπό εκείνο που ευφευρέθηκε ακριβώς για να ανα-στήσει τον Κόσμο ....
Και μια και μιλάμε για Πνεύμα, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι:
Κάπως έτσι ανοίγουν τα άνθη τους οι κουτσουπιές, τηρώντας την υπόσχεσή τους να υποδεχτούν τους ζουζουνίζοντες εργάτες που θα παραλάβουν την δυνατότητα της αιώνιας ζωής!


Πραγματοποιούν και εκείνες το δικό χρέος της ελευθερίας, την ποικίλη δυνατότητα του αναγκαίου, την επαναλαμβανόμενη ανάσταση της Φύσης μέσα από την γέννηση του περίπου ίδιου που επιτρέπεται να γίνεται καινούργιο και μοναδικό.


Γι αυτό η Άνοιξη συνδέεται με την αλήθεια της Φύσης και η Αλήθεια αυτή με την πραγματική Ελευθερία της ανα-γέννησης. Την Αλήθεια αυτής της πραγματικής Ανάστασης την βρίσκει κανείς παντού στο ανοιξίατικο ελλαδικό Τοπίο.


Όμως, τα ελλαδικά βουνά έχουν κάτι το ξεχωριστά ελεύθερο.


Ίσως είναι το μεγαλοπρεπές τους ύψος που τα ξεχωρίζει από τις πεδιάδες. Ίσως είναι η εναλλαγή του τοπίου, οι ανηφόρες και οι κατηφόρες, η ποικίλη άγρια βλάστηση, τα πληθωρικά αγρίμια, η οργιαστική πληθώρα ζώων και φυτών, που σε πείθουν ότι εδώ δεν υπάρχει κανένας άλλος κράτορας παρά μόνο η Φύση παν-το-κράτορας.




Κατάγομαι από βουνό, 850μ το υψόμετρο. Ίσως έτσι εξηγείται ο έρωτάς μου για την Αλήθεια και την Ελευθερία. Ναι είμαι ερωτευμένος ταυτόχρονα με τις δυό, το ομολογώ και "αμαρτιά ουκ έχω"!

Φεύγω λοιπόν για το βουνό, πάω να τις συναντήσω, να συν-ευρεθούμε για λίγες ημέρες. Έτσι είναι οι ερωτευμένοι, σκέφτονται συνεχώς ο ένας τον άλλο, αλλά έχουν την απόλαυση της αληθινής συνεύρεσης μόνο αραιά και στα κλεφτά.

Εύχομαι να τις συναντήσετε και εσείς εκεί που θα βρεθείτε. Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα, για να έχουμε

Καλήν Ανάσταση!!

3 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Καλή Ανάσταση! Να περάσετε το πιο ωραίο Πάσχα έως τώρα!
Ti ωραίες οι φωτογραφίες! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.

ange-ta είπε...

αι γω το βουνό αγαπω λίγο πιο πολύ απο τη θάλασσα που λατρεύω!

πέρασε η Ανάσταση, οπότε και του χρόνου

ΦΑΝΤΙ είπε...

Και του χρόνου Ange-ta. Ας είναι κάθε μας στιγμή και μια ανά-σταση.

Katerina οι εντυπώσεις μονολεκτικά στο επόμενο post.