Τελικά το πείραμα που ξεκίνησε με την Ελλάδα για το οποίο μιλούσαν κάποιοι, έχει να κάνει με την σύγκρουση της Οικονομικής “Επιστήμης” με την Πολιτκή. Η λογική του παγκοσμιοοποιημένου καπιταλισμού λέει πως η συμμετοχή των αδύναμων χωρών στον παγκοσμιοποιημένο ανταγωνισμό παραγωγής/κατανάλωσης δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί ΠΙΑ από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Θα πρέπει αυτή την δουλειά να την αναλάβουν οι οικονομο-τεχνοκράτες …. Ζούμε ιστορικές στιγμές !
Με απλά λόγια, θα φύγουν από την μέση οι (αιρετοί) ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ που διαχειρίζονταν τα δανεικά, ώστε το χρήμα να φθάνει απευθείας στον προορισμό του και να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδή καλές αποδόσεις) απρόσκοπτα! Μάλιστα αυτό θα μπορούσε να επενδυθεί με μια δόση λαϊκισμού ώστε όταν δοθούν τα χρήματα στο κατάλληλο timing να φανεί ως σωτηρία και ενδεχομένως να πιάσει. Άλλωστε τους πολλούς τους ενδιαφέρει να βγαίνει “το καθημερινό” και όποιος τους το δώσει θα αποκτήσει κοινωνική, ενδεχομένως ΚΑΙ πολιτική αποδοχή !
Από την δημοκρατία και τα έθνη – κράτη θα περάσουμε, εφόσον πετύχει το πείραμα, σε μια νέα μορφή παγκοσμιοποιημένης Φεουδαρχίας με υπερεθνικές συλλογικότητες … αυτό μοιάζει να είναι το όραμα του καπιταλισμού στο τελευταίο του στάδιο, εκείνο της πλανητικής διακυβέρνησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου