Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

Υπερπραγματικότητα εναντίον Πραγματικότητας

H σύγχρονη επιστήμη (όπως συστάθηκε με το Καρτέσιο και τον Βάκωνα) αφού απέρριψε την ενότητα Πραγματικότητας και Πραγματικού, δηλαδή την συνοχή που εξασφάλιζε η πρωτοκαθεδρία του Ενός, οδηγήθηκε, σε αγαστή συνεργασία με τον παραγωγικό καπιταλισμό, στην δημουργία πολλαπλών υλικών αντιγράφων του.

Σήμερα ζούμε το τελικό στάδιο της συγκόλησης του ρίγματος Πραγματικότητας και Πραγματικού, δηλαδή την επανεμφάνιση της μιας και αδιαίρετης Πραγματικότητας όχι όμως ως Ιδέα του Ενός, αλλά ως υλικό Αντίγραφό του.

Ο 20ος ήταν ο αιώνας της θεμελίωσης των προϋποθέσεων (πληροφορική/τηλεπικοινωνίες, επικράτηση καπιταλισμού, παγκοσμιοποίηση) για την Προσομοίωση του Ενός. Τον αιώνα που μόλις άρχισε θα ολοκληρωθει το πέρασμα από το Πραγματικό και το υπερΠραγματικό στην Υπερπραγματικότητα των παγκόσμιων αγορών, των χρηματιστηρίων ρίπων, πόρων και τροφίμων, των μεταλλαγμένων, της καταγραφής των γονιδιωμάτων ζωντανών οργανισμών, της βιοτεχνολογίας, της νανοτεχνολογίας, της προσθετικής ρομποτικής, της νανοφαρμακολογίας, κα.

Έτσι ο 21ος θα αποτελέσει τον αιώνα της μεγαλύτερης και σ' όλα τα επίπεδα, Τιτανομαχίας, που γνώρισε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα και ο πλανήτης. Πρόκειται για την σκληρότερη και μεγαλύτερη σύγκρουση στην ανθρώπινη ιστορία μεταξύ ιδεών, πολιτισμών και υλικών υποστάσεων !

Μια τελική, νικηφόρα, αλλά όχι οριστική Τιτανομαχία. Ένας ολοκληρωτικός και παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ μιας Υπερπραγματικότητας και της Πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: