Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Είμαστε σε Οικολογικό ΠόλεμοΈχουμε μπει παρά την θέλησή μας εδω και αρκετό καιρό σε έναν ιδιότυπο πόλεμο που ούτε να τον φανταστούμε μπορούμε, ούτε να τον παραδεχθούμε θέλουμε. Γράφαμε στις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους πως "Η ΓΗ έχει πυρετό" και παραθέταμε ένα σωρό στοιχεία για να δείξουμε πως η θερμοκρασία ιδιαίτερα απο το 2000 και μετά, δείχνει μια τάση συνεχούς αύξησής της, η οποία μάλιστα φαίνεται μη-γραμμική (αύξηση της αύξησης χρόνο με το χρόνο).

Αρκεί να θυμηθούμε τον ανοιξιάτικο καιρό μέσα στο καταχείμωνο (από αρχές Νεομβρίου μέχρι μέσα Ιανουαρίου περίπου) που μας πέρασε και τα δεδομένα πως ο Σεπτέμβρης 2006 ήταν ο θερμότερος στην Ευρώπη τα τελευταία 300 χρόνια!

Αναρωτιόμασταν τότε "Εάν με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να έχουμε την πολυτελεία να συνεχίζουμε τις κακές μας συνήθειες".
Όπως φαίνεται η απάντηση είναι πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες ούτε ως απλοί πολίτες, ούτε πολύ περισσότερο ως πολιτεία!
Είναι όμως αναμενόμενο!

Πως να αλλάξεις συνήθειες όταν δεν έχεις αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε έναν πόλεμο που έχεις κηρύξει εσυ ο ίδιος αλλά του οποίου δεν έχεις επίγνωση;

Έτσι η αυτο-διάλυση του κρατικού "μηχανισμού" μετά την ανακοίνωση κομματικών εκλογών αποτελεί απλή επιβεβαίωση της επικρατούσας Διάφθορης Μετριότητας. Η ύπαρξη χιλιάδων χωματερών, σκουπιδιών μέσα στα δάση, ακατοίκητων εξοχικών με έφλεκτες ύλες, αυθαίρετων κτισμάτων και κακών συνηθειών όπως η απροσεξία, η υπερκτίμηση, η απρονοησία, δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε ένας έτος!

Σε μια κοινωνία που τα μέλη της τόσο ατομικά όσο και συλλογικά θα ήταν ταγμένα σε ηθικές αξίες όπως η ΑΞΙΟΣΥΝΗ (αντί του Νάρκισσου Ατομισμού) δεν θα κλονίζονταν ούτε με την προοπτική εκλογών, ούτε με τις καλοκαιρινές διακοπές ούτε με τις φωτιές. Θα είχαν προετοιμαστεί εδω και πολλά χρόνια πραγματικά για το χειρότερο, θα είχαν επίγνωση κινδύνου, θα γνώριζαν τον "αντίπαλο", θα λειτουργούσαν ομαδικά, ο καθένας θα έκανε άμεσα, σωστά και αποτελεσματικά αυτό που έχει ταχθεί να κάνει, θα πολεμούσαν τις φωτιές όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Οι κλιματικές αλλαγές είτε θα εξοντώσουν μια
κατακερματισμένη κοινωνία ή θα την ταρακουνήσουν για να ξυπνήσει.

Η αρχή έγινε με την
Μούντζα στην Μετέωρη Δημοκρατία. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι το τέλος του κομματισμού, ψηφίστε οποιαδήποτε άλλο κόμμα εκτός απο ΝΔ & ΠΑΣΟΚ! Άλλωστε τι να μας πουν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;; Έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν ούτε επίγωση των Κλιματικών Αλλαγών ούτε Οικο-λογικό όραμα ούτε πρόγραμμα για τα επόμενα 50 χρόνια! Ο ορίζοντάς τους είναι η επόμενη τετραετία άντε το πολύ μια οκταετία ...
Μαυρίστε και το δυο κόμματα σε ένδειξη πένθους! Όχι όμως λευκό, ψηφίστε οποιαδήποτε άλλο κόμμα - δεν έχει σημασία, μακάρι να μπούν και 6-7 κόμματα μέσα στην Βόυλή. Το μάθημά τους πρέπει να είναι να κάτσουν όλοι μαζί να ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ! Να τελειώνουμε με τα αρχηγηλίκια! Μαύρο και σε όλους τους υποψήφιους μαϊντανούς (παρουσιαστές, αθλητές, αναγνωρίσιμους). Προσωπικά θα κοιτάξω τα CVς και θα βάλω σταυρό σε όσους έχουν αποδεδειγμένα σημαντική διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο. Θα προτιμήσω εκείνους που έχουν κατάρτιση σε θέματα Περιβάλλοντος έστω και μικρή.

ΟΜΑΔΙΚΗ αξιοσύνη ή θάνατος! πρώτα στο Κοινοβούλιο! Κάτω τα κόμματα, πάνω η Οικολογική συνείδηση!

3 σχόλια:

ΧΛΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Αγαπητέ Mirage, "η χώρα εάλω"..
Αυτή την φορά βέβαια δεν υπήρχαν ούτε τείχη ουτε Kερκόπορτα.
Τα τείχη δεν φρόντισαν να τα χτίσουν οι εκάστοτες κυβερνήτες της μίζερης ετούτης χώρας, ενώ η Kερκόπορτα αφορά όλους εμάς, και την νοτροπία που κουβαλάμε.
Χάρισμα μας λοιπόν μία καμμένη χώρα. Τα παιδία μας θα παραλάβουν καμμένη γή, Απο τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ όμως αυτή την φορά εχθρό, τον ίδιο μας τον λαό..!!
Είμαστε σε πόλεμο όντως, λίγοι θα το θυμούνται όμως ως τις εκλογές...

Mirage είπε...

Έτσι είναι Βασίλη, αντί να αναλογιζόμαστε ο καθένας απο εμάς τι πρέπει να αλλάξει ο ίδιος βγαίνουν στα κανάλια για να δείξουν τον ΑΛΛΟ (Αλβανό, αντιεξουσιαστή, Γκρίζο Λύκο, κλπ), επιδίδονται στο κυνήι μαγισσών. Παρατήρησηες πως όλα τα ύποπτα αυτοκίνητα των εμπρηστών είναι είτε κόκκινα είτε μαύρα ....!

Γίναμε ένας μεταμοντέρνος Μεσαίωνας Βασίλη!

@@ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2462d3iffWA