Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

To Τραγούδι του Διαπλεκόμενου

Από την Αγανακτισμένη κομπανία :)

Κάποτε έκτιζα ένα αυθαίρετο τη μέρα, τώρα η θάλασσα δεν πάει παράμεσα, φεύγω, τώρα φεύγω,

Κάποτε ξέπλενα στις τράπεζες τα μαύρα, τώρα κι οι τράπεζες γενίκανε κομμάτια, φεύγω, τώρα φεύγω,

Τώρα τα πλήθη κι οι φωνές τους με τρομάζουν ,τώρα στο chek-in, όλα μέσα μου φωνάζουν, φεύγω, τώρα φεύγω

Φεύγω, παίρνω τα πετσετάκια μαζί μου, μια γραμματέα συντροφιά μου, φεύγω, φεύγω

Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ και αγρίμια, φεύγω, τώρα φεύγω

Σαν να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ... Το μόνο που λείπει από την μάζωξη των αγανακτισμένων είναι ένα πολύ πυκνό και σύντομο αίτημα προς την κυβέρνηση και το κομματικό κατεστημένο, να κάνουν επιτέλους πολύ απλά το χαρακίρι τους!

Θα έκανε επομένως πολύ καλό στο κίνημα εάν έβγαζε ΑΜΕΣΑ 1-2 αιτήματα θεσμικής αλλαγής και μάλιστα ταχύτατης υλοποίησης! Κατά την γνώμη μου μια πολύ μικρή - συγκεκριμένη και ουσιαστική λίστα θα ήταν;

1. Αλλαγή συντάγματος ή νόμων στα σημεία ευθύνης υπουργών και μέγιστης θητείας βουλευτών (μέγιστο 2 θητείες, μετά απαγόρευση υποψηφιότητας) με ταυτόχρονη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
2. Αλλαγή εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική και κατάργηση του πλαφόν συμμετοχής στην εκλογή. Εκπροσώπηση του λευκού ως «κενά έδρανα»
3. Εκλογές

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: τέλος Ιούνιου οι θεσμικές αλλαγές, τέλος Ιουλίου οι εκλογές (αφού έχει παρθεί η 5η δόση). Εάν αργήσουν ή αρνηθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προχωρήσουν ταχύτητα στην ικανοποίηση των 3 αιτημάτων τότε να δούμε εάν και πόσο δυναμισμό επιβολής μπορεί να αναπτύξει η μάζωξη … ώστε να γίνει κίνημα ;)

Αυτά ‼ Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Διαδώστε το ‼

Βέβαια μπορεί να υπάρχουν και σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλες βελτιώσεις να γίνουν. Νομίζω όμως ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή η άμεση θεσμική αλλαγή ώστε να προχωρήσουν γρηγορότερα τα υπόλοιπα. Και για να υπάρξει αποτέλεσμα όσο λιγότερα και πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα όσο μεγαλύτερη ισχύ θα αποκτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: