Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2007

Τι γιορτάσαμε τις γιορτές που μόλις μας πέρασαν

Συνεισφορά στο 7 Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Το απολλώνιο φως το πνευματικό γλεντάμε που μας έφερε ο θεα-άνθρωπος με την παρθενο-γέννησή του. Γιορτάζουμε γι αυτά που μας δίδαξε, για την αγάπη προς τον πλησίον, δηλαδή την φιλ-ΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά και για τα πουλάκια του ουρανού που δεν χρειάζεται να σκάμε γι αυτά μια και έχει προβλέψει ο Θεός να τρέφονται, γιορτάζουμε την απόλυτη παιδική μας ξεγνασιά και αφέλεια! Χαιρόμαστε που γεννήθηκε Αυτός ο οποίος μας ανακούφισε από τα βάσανά μας, μας ΓΛΥΚΑΝΕ με ΕΛΠΙΔΑ για την πολυπόθητη Μετα-θάνατο και Αιώνιο ζωή μια και ετούτη εδω η λίγη ήταν ένα σκέτο βάσανο ;)

Σαν να γιορτάζουμε την έλευση της αιώνιας άνοιξης μετά τον βαρύ χειμώνα. Την άνοιξη της ψυχής μας που θα έφερνε τάχα το φως της γνώσης!!Γλεντήστε λοιπόν το πνευματικό σκοτάδι, την τύφλωση που προκάλεσε η έκθεση του ανθρώπου στο υπερβολικό πνευματικό φως (sic) του Χριστιανο-Ιουδαϊσμού και απολαύστε την άνοιξη της φύσης εδώ και τώρα!

Βλέπετε πόσο νωρίς φέρνει ο Θεα-άνθρωπος την άνοιξη για χάρη σας;Γλεντήσε πάνω στο κουφάρι της ταλαίπωρης φύσης, απολαύστε το ΓΛΥΚΟ κενό της κατανάλωσης, χαρείτε το ξόδεμα του οβολού σας (να γλυκαθεί προσωρινά και ο συνάνθρωπός σας), ζήστε την φαινομενικότητά σας, χαρείτε την σοφιστία και την ΥΒΡΙΣ, όσο μπορείτε περισσότερο, τώρα που προλαβαίνετε.

Άλωστε η ΠΝΙΓΗΡΗ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ είναι το μόνο μέσο να επουλωθούν οι πληγές της ψυχής όταν αυτές ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ μέσα στην απομόνωσή της μακριά απο την πραγματικότητα ...Τι σύμπτωση! Kίτρινο το χρώμα του Χριστουγεννιάτικου αυγού, κίτρινο και του ήλιου, κιτρινο-χρυσαφί και το χρώμα του χρυσού νομίσματος ...

Λεφτά Πολλά! (πως λέμε χρόνια πολλά;)

Αλλά ο Lefteris Kritikakis είπε "Και όμως Ο Χριστός είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στις καρδιές των άλλων και τη δική μας, στις κοινές μας εξομολογήσεις: Θυσία. " Να επιτέλους και ένα νόημα! Καλές θυσίες Λευτέρη και όλοι μας ...

Να τι γιορτάσαμε τα Χριστουγέννα, την γέννηση της έννοιας της Θυσίας του ΕΓΩ. Ας θυσιάσουμε το ΕΓΩ μας και όχι την φύση! Να το ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ μήνυμα των Χριστουγέννων!

7 σχόλια:

ange-ta είπε...

Τα λίνκ, δεν δουλεύουν, πλην των πανέμορφων πιγκουϊνων!
Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την επάνοδο του φωτός. Γι αυτό είναι γιορτή των βορείων λαών. Στο Β.Πόλο, η μέρα ξαναμεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα και η διαφορά μέρας και νύχτας είναι πιο εμφανής.
Βλέπεις,οι Χριστιανοί αντέγραψαν όλες τις παγανιστικές γιορτές και μάλιστα χωρίς φαντασία.
Σίγουρα τα ξέρεις όλ αυτά, αλλά δεν πειράζει να τα ξαναλέμε. Να λέμε δηλαδή, ότι η φύση μας εμπνέει κάθε λατρεία, σε ανατολή και δύση.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ένα ήταν :) ... το διόρθωσα

Η ΦΥΣΗ μας εμπνέει! Οι αισθήσεις αποτελούν το πρωτογενές υλικό για οτιδήποτε! Ακόμη και η έννοια του Θεού ξεκίνησε απο την μυστικιστική - παγανιστική ένωση του ανθρώπου με την Φύση γύρω του (γη, φυτά, ζώα, κλπ).

Πως έγινε αυτή η διαστρέβλωση απο τις σημερινές γνωστές θρησκείες και ο "Θεός" έγινε άυλος;

Σημαντικό λόγο έπαιξε ο γραπτός λόγος. Ίσως το προσεγγίσω καλύερα σε κάποιο άλλο πόστ αργότερα.

ange-ta είπε...

Περιμένω, το επόμενο μπλόκ σου ανυπομόνως

ange-ta είπε...

Λοιπόν τελείωσα τον Λόβλοκ. Θα πρέπει να σου πώ ότι ήταν το πιο αποτυχημένο βιβλίο οικολογίας που έχω διαβάσει. Η χαμένα τα έχει, ή πληρωμένος είναι. Εσύ τι λες, για την πυρηνική ενέργεια (τη σχάση) που εκθιάζει? Ασε και το DDT...

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλά πότε πρόλαβες να το διαβάσεις σε 1 βδομάδα; Δεν εργάζεσαι εσύ; :)

Ε εντάξει τώρα να απορίπτεις ολόκληρο αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που συνοψίζει όμορφα σε 160 μόνο σελίδες όλο το ζήτημα, απο ένα κομμάτι του μόνο, είναι υπερβολή. Δεν νομίζεις; Το υπόλοιπο πως σου φάνηκε;

Όμως τι περίμενες από έναν Lovelock;! Πάντα ήταν προκλητικός και αμφφιλεγόμενος. Δεν του λείπουν πάντως τα επιχειρήματα, ποτέ δεν λέει κάτι ατεκμηρίωτο.

Ας πούμε για την Πυρηνική Σχάση -αν και υποστηρίζει πως η σύντηξη είναι το μέλλον - λέει πως

1. Όταν ακούμε την λέξη και μόνο εξαιτίας του Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και της πολυετούς κούρσας των εξοπλισμών έχουμε αναπτύξει μια αυτόματη αρνητική προδιάθεση στην λέξη "πυρηνική". Οπότε αυτό μπορεί να μας θολώσει την κρίση

2. Η όποια "μόλυνση" έχει γίνει ήταν τις εποχές των μεγάλων δοκιμών και παρουσιάζει ένα διάγραμμα όπου δείχνει την δραματική μείωση.

3. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αποδείχθηκε πως ήταν οι δοκιμές και όχι τα ατυχήματα ... πράγματι η όποια μόλυνση έχει υπάρξει προέρχεται κυρίως απο τις δοκιμές

4. Η μόλυνση αυτή δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει το προσδόκιμο ζωής, το οποίο αυξήθηκε τον τελευταίο μισό αιώνα στην Ευρώπη.

5. Πολύ περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν στα εργοστάσια που καίνε κάρβουνο και στα υδρο-ηλεκτρικά εργοστάσια (!) παρά στα πυρηνικά μια και τα ατυχήματα είναι ελάχιστα, με μια αναλογία 1:200.

6. Τέλος για τον φόβο των πυρηνιών αποβλήτων λεέι κάτι πραγματικά αμφιλεγόμενο - να τα θάβουμε βαθιά κάτω απο τα τροπικά δάση (και να βάζουμε και ταμπέλες προσθέτω εγω) ώστε να φοβηθούν όλοι αυτοί που πηγαίνουν για υλοτομεία και να τα αφήσουν στην ησυχία τους! Εξαιρετικό!!!

Εμένα με έπεισε και το βασικό επιχείρημα είναι "Η ΔΟΣΗ" του δικού μας ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ, δηλαδή η ΑΝΑΛΟΓΙΑ.

Αυτό που σκοτώνει είναι η συγκεντρωμένη δόση ... Έτσι το να μειωθεί το μέσο προσδόκιμο κατά 1 βδομάδα (!) εξαιτίας μιας απειροελάχιστης επιπλέον δόσης ακτινοβολίας είναι πραγματικά ασήμαντο ρίσκο για την ανθρωπότητα και τα ζωϊκό βασίλειο, μπροστά σε αυτό που έρχεται λόγω της αύξησης των αερίων θερμοκηπίου!

Ξεχνάμε πως κάθε ημέρα δεχόμαστε ακτινοβολία απο τον ήλιο και το διάστημα, απο τις ακτινογραφίες και πως κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο απο το παθητικό κάπνισμα και τα τροχαία!

Επίσης ξεχνάμε όπως λέει και ο ίδιος για τον καρκίνο πως αποτελεί το 30% των αιτών φυσικού θανάτου και ο λόγος είναι πολύ απλός ->

Το οξυγόνο που αναπνέουμε είναι απο τα ισχυρότερα ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ!

Νομίζω πως όπως μας σόκαραν αρχικά οι αλήθειες που είπε για την ΓΑΙΑ το ίδιο συμβαίνει και με τις αυτές τις αλήθειες που ακοκαλύπτει στο βιβλίο του. Χρειαζόμαστε χρόνο για να τις κατανοήσουμε ....

Τέλος εαν είχαμε την σύντηξη τώρα διαθέσιμη δεν θα μιλούσαμε γισ σχάση αλλά ο Lovelock υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο!

Η σχάση είναι διαθέσιμη άμεσα και όλες οι υπόλοιπες μορφές ενέργειας δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο την ΑΠΟΔΟΣΗ της σχάσης.

Βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Θέρμανσης το τελευταίο τρίμηνο!

Κάποιοι αποκαλούν την κατάσταση Αλκυονίδες ημέρες .... !!! Όταν δεν υπάρχει επίγνωση της κατάστασης ...

Ελάχιστα επιστημονικά βιβλία έχω προλάβει να διαβάσω και θόλωσε το μυαλό μου. Φαντάσου να είχα, είχαμε, την κατάρτιση ενός ωκεανογράφου, γεωλόγου-γεωφυσικού, μετεωρολόγου, κλπ - δεν θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε τα βράδια. Απλά η καθημερινότητα όπου ζούμε ο καθένας στον μικρόκοσμό του δεν μας επιτρέπει να έχουμε ΕΠΙΓΝΩΣΗ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ...

Ας πούμε η ΚΙΝΑ καίει απίστευτες ποσότητες κάρβουνου την στιγμή που μιλάμε! Το ταιράστιο πρόβλημα είναι ο υπερ-πληθυσμός και η "ανάπτυξη". Φαντάσου πως η Κίνα θα πρέπει να αποδεσμεύσει κάποτε τα τεράστια αποθέματα ρευστού που έχει μαζέψει, να τα ρίξει στην αγορά για κατανάλωση, να ανέβει
(sic) και το βιωτικό επίπεδο διαβίωσης των φτωχών πολιτών της! Ανάπτυξη και άλλη ανάπτυξη ....

Όταν διαπιστώνει κανείς πως η ζωή του εξαρτάται απο την κουλτούρα και την συλλογική προδιάθεση 2-3 δις άλλων ανθρώπων νιώθει τόσο ανήμπορος ...

ange-ta είπε...

Mirage, είσαι χείμαρρος!
Δεν έβρισκα πού σου είχα αφήσει το μήνυμα, γι αυτό δεν σου απάντησα.
Βεβαίως και δουλεύω, αν δεν δούλευα δεν θα διάβαζα!! Αυτοί που δεν δουλεύουν, δεν ανοίγουν βιβλίο, εκτός αν είναι επαγγελματίες του βιβλίου. Απλώς δεν βλέπω τηλεόραση πλην της Χούχλης. Πηγαίνω με το τράμ, οπότε διαβάζω τουλάχιστον 40 σελίδες /ημέρα. Τις Κυριακές μπορεί να τελειώσω ένα βιβλίο.
Η άποψη του Λόβλοκ, είναι αναμφίβολα μοναδική! Αλλά, δεν βλέπει την λύση σε ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής, με μικρότερη χρήση ενέργειας. Είμαι μηχανικός και ξέρω τι θα πεί πυρηνικό εργοστάσιο. Ένα λάθος και παπαλα!! Μια για πάντα. Ο πλανήτης μας μπορεί να διατηρήσει ζωή άλλα 300 εκατομμύρια, αν όλα πανε καλά.
Αν ενδιάμεσα η ζωή υποστεί μία ασυνέχεια, δεν ξαναγίνεται. Ο Αϊνστάιν είπε, ότι ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει με πέτρες. Έκανε τεράστιο σφάλμα! Δεν θα υπάρξει τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος. Για να γίνει η σημερινή ζωή χρειάστηκαν 3,5 δίσ χρόνια. Επομένως τα υπόλοιπα είναι ελάχιστα. Τα κατάλοιπα της σχάσης έχουν 60 με 70 χιλιάδες χρόνια θανατηφόρα δράση. Διατηρούνται όμως μερικα εκατομμύρια.
Πως τολμάμε, να αφήσουμε μία τέτοια κληρονομιά στα παιδιά μας;;;
Επίσης, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής δεν αίρεται με τα πυρηνικά. Η υπερθέρμανση δεν θα σταματήσει. Όσο για την Κίνα, αν μπει στο παιχνίδι της ανάπτυξης, με την ίδια λογική, το πετρέλαιο πάπαλα σε μερικές δεκαετίες!
Η λύση είναι αλλού: Τέρμα το αυτοκίνητο!!!!! Θα μειωθεί η κατανάλωση κατά 30%.
Τέρμα τα ηλεκτρικά μαχαίρια για να κόβεις μπανάνες. Τέρμα οι μεταφορές για σαχλαμάρες. (σκόρδα από την Κίνα!!!!).Τέρμα η τηλεόραση, όλη μέρα και όλη νύχτα. Τρεις ώρες για ειδήσεις! Τέρμα η χριστουγεννιάτικη υστερία.
Τέρμα η ηλεκτροφώτιση των βιτρινών.
Τέρμα οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Διότι την σπατάλη την κάνουν οι Κροίσοι και όχι οι κινεζο-σουδανέζοι.
Και βέβαια: ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!!!!
Εμπρός με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, που μειώνει άμεσα την ηλιακή ενέργεια που διαχέεται στον πλανήτη.
Να χουμε πάντα κατά νου, ότι το 10% του πληθυσμού, καταναλώνει το 90% των πόρων! Αν δεν αλλάξουμε ριζικά το τρόπο ζωής μας, με θυσίες πολλές, τότε η Γαία θα μας τον αλλάξει, θέλουμε δεν θέλουμε.
Εγώ, δεν ελπίζω πια. Ο χόμο σαπιενσ σκάβει τον λάκκο του.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Χα,χα ... Χείμαρος. Μα ο Χείμαρος αντιμετωπίζεται μόνο με μια ... Θύελα! Έτσι δεν είναι;

Πολύ σωστή η ανάλυση. Φυσικά και ξέρει την λύση της μείωσης της καταναλωτικής μανίας του Δυτικού τρόπου ζωής ο Lovelock, το λέει μάλιστα και στο βιβλίο του πως πρέπει να κάνουμε αυτόβουλα ένα "GRACEFUL RETREAT".

Απλά μάλλον δεν ελπίζει (όπως εσυ) σε πολλά-πολλά και διαπιστώνει λαθεμένες λύσεις (βιομάζες, ανεμογεννήτριες στην θάλασσα, κλπ), μακάτι να είχαμε ήδη αποδοτική ηλιακή ενέργεια.

Και μην γελιόμαστε ποιός μπορεί να εγκαταλήψει το αυτοκινητάκι του, το γυμναστήριό του, τα γιορτινά λαμπάκια τα Χριστούγεννα και όλοι αυτήν την σπατάλη; Και εμείς ακόμη που γράφουμε δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Τουλάχιστον για τον εαυτό μου δεν μπορώ να πω πως ζω όπως θα ήθελα σύμφωνα με αυτά που συζητάμε και αυτός ο διχασμός στοχασμού και έργων είναι πολύ οδυνηρός!

Τελικά όμως εαν δεν ελπίζεις πως περιμένεις να βρεις το ανέλπιστο όπως μας έχει πει ο μεγάλος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ;