Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2007

Ακούσατε, ακούσατε!

Και όμως οι χρήστες του Διαδικτύου είναι ενήμεροι για το πρόβλημα της Παγκόσμιας Θέρμανσης!
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Nielsen που έγινε σε 25.408 περιηγητές από τους 1.100.000.000 παγκοσμίως (περίπου το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι χρήστες του Διαδικτύου), το 91% γνωρίζει!!! Από αυτούς το 57% θεωρεί πως το ζήτημα της αύξησης της θερμοκρασίας του Πλανήτη είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Οι πιο ενήμεροι είναι οι Τσέχοι με 99%, ακολουθούν Κινέζοι (το 10% του πληθυσμού τους σερφάρει), Ρώσοι και Πορτογάλοι με 98%. Ακόμη και οι Έλληνες δεν πάμε πίσω! Ναι καλά ακούσατε. Το 93% των Ελλήνων περιηγητών του Διαδικτύου γνωρίζουν το θέμα, μάλιστα το 75% το θεωρεί ως ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και να φανταστεί κανείς πως το 73% του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν έχει ποτέ σερφάρει στο Internet (τελευταίοι στους EU25)! Προτιμάμε τον ήλιο και την εξοχή, κάτι ξέρουμε εμείς, και δεν το λέω ειρωνικά. Απόδειξη το ότι οι λίγοι Έλληνες που σερφάρουν είναι ενήμεροι και μάλιστα ενδιαφέρονται για το ζήτημα.
Αυτοί που δεν έχουν ακούσει ποτέ για το θέμα, οι λιγότεροι ενημερωμένοι δηλαδή, βρίσκονται με 11% στην Μαλαισία (το 40% του πληθυσμού σερφάρει), με 13% στις Ηνωμένες Πολιτείες (το 70% του πληθυσμού σερφάρει) και ακολουθούν τα Αραβικά Εμιράτα με 16% (35% πληθυσμού σερφάρει). Μα καλά οι οπισθοδρομικοί φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι να είναι απληροφόρητοι, αλλά και οι προοδευτικοί, πρωτοπόροι των επιστημών και του Internet, Αμερικανοί; Αδιανόητο! Ανήκουστο ... Έτσι εξηγείται το Inconvenient Truth του Al Gore.
Οι μισοί (50%) από τους γνωρίζοντες το θέμα, θεωρούν πως για το φαινόμενο ευθύνεται ο άνθρωπος. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι στο 56%, στην Γερμανία στο 58%, αλλά το πιο παρήγορο απ΄ όλα είναι πως οι Κινέζοι περιηγητές του Internet σε ποσοστό 73% (!) θεωρούν τον άνθρωπο υπεύθυνο.
Αντιθέτως αυτοί που μολύνουν περισσότερο, δηλαδή οι Αμερικανοί, σε ποσοστό 68% (!) δεν θεωρούν υπεύθυνο τον άνθρωπο ... δηλαδή τους εαυτούς τους, για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Άραγε θα ήταν τεράστια ουτοπία να περιμένει κανείς μια διαφορετική προσέγγιση, από εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού (χρήστες Διαδικτύου) που - υποτίθεται - πως είναι το ανοικτότερο και θετικότερο σε αντικειμενική πληροφόρηση;

Τελικά τι να κάνει το Internet μπροστά στην τύφλωση του θρησκευτικού ή οικονομικού φονταμενταλισμού ....

7 σχόλια:

Γουφ είπε...

Απίστευτο! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στις ΗΠΑ συμβαίνει αυτό;

ange-ta είπε...

καλησπέρα μιράζ,
με 13% στις Ηνωμένες Πολιτείες (το 70% του πληθυσμού σερφάρει)!!!!
Αυτό θα πεί μπούσική προπαγάνδα!
Ειπαμε, ακούμε τα τραγούδια του Τζόν και θα καούμε όλοι!
Ξέρεις ότι ο Γκορ κατανάλωσε 180.000 KWH το 2006. μπορεί να κάνω λάθος το νούμερ ακριβώς, αλλά είναι ενα απίστευτα υψηλο νούμερο!

ange-ta είπε...

Αν θέλεις να κάνεις γυμναστική στα νεύρα σου ρίξε μια βόμβα στον:
http://e-roosters.blogspot.com/
Αρθρο, προφήτες Νο 2.
Κατάλαβες Μιράζ μου, μας κολάνε και τον τίτλο του προφήτη. Με λίγα λόγια μας λένε ψώνια.

ange-ta είπε...

Καλησπέρα μιράζ,
σου έχω αφήσει μήνυμα στο πόστ μου, η αγριότητα της Μπολντόζας.
φιλιά

ΦΑΝΤΙ είπε...

Δεν ξέρουν τις τους γίνεται ... η τύφλωση που προκαλεί το χρυσό χρώμα του $ είναι αγιάτρευτη ... έριξα πάντως 1-2 ρουκέτες ...

Αντί να σφίγγεται στο στομάχι τους ... κάθε βράδυ πρώτο θέμα στα Δελτία Ειδήσεων η απειλή της ξηρασίας. Η Λίμνη Πλαστήρα έχει μόνο 10% του νερού που είχε πέρυσι! Ξύπνησαν και οι Έλληνες πολιτικοί. Να θυμήσω τι έγραφαν δημοσιογράφοι Για την αλήθεια που δεν πουλάει στην Ελλάδα και Για όσους εκπέμπουν SOS

Όταν άρχισα τους Φιλοσοφικούς αντικατοπτρισμούς πριν 1 χρόνο, δεν πίστευα ούτε στην πιο άγρια προφητική μου φαντασία :) πως ένα χρόνο μετά το Οικολογικό θα γινόταν πρώτο θέμα στα κανάλια!

Ήλπιζα και εγω πως η ερημοποίηση θα αργούσε και πως θα είχα αρκετό χρόνο (χρόνια) να αναπτύξω την Φιλοσοφία μου και γιατί όχι να ενημερώσω και εγω όσο μπορούσα τους συμπολίτες μας. Μάλλον τα επιστημονικά μοντέλλα δεν έχουν υπολογίσει σωστά τις πολλαπλές θετικές αναδράσεις και οι εξελίσεις φαίνεται να μας αιφνιδιάζουν όλους.

Ακόμη και αν το 2008-2009 αποδειχθούν πιο ήπιες χρονιές απο το 2007, το pattern θα είναι το ίδιο και τα επόμενα χρόνια - όλο και πιο άγριες χρονιές ...

Ange-ta αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως έχουμε μπει ήδη στην αρχή του καταράκτη .... μήπως άργησα υπερβολικά να ξεκινήσω το γράψιμο ... ! Με ενοχλεί αφάνταστα που δεν έχω περισσότερο χρόνο να αφιερώσω στο μεγαλύτερο ζήτημα του 21ου αιώνα.

Άρχισαν ήδη οι Έλληνες πολιτικοί (τελευταίοι και καταιδρωμένοι όπως πάντα και αφού τους "τράβησε" το αυτό η ΕΕ) τα πυροσβεστικά μέτρα. Ποιός θα εξηγήσει όμως στον απλό έλληνα πολίτη πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

ange-ta είπε...

Εγώ, πιστεύω, ότι έχουμε ήδη μπεί στον καταρράχτη.
Αλλά μη το παίρνεις κατάκαρδα, ακόμα και σήμερα κανείς δεν τρομάζει στο σημείο, που να αρχίζει να κάνει κάτι.
Το ποτάμι μιράζ, δεν έχει επιστροφή.
Αλοίμονο στα εγγόνια μας.

Ανώνυμος είπε...

Οικονομικός φονταμενταλισμός, ε; Ενδιαφέρων χαρακτηρισμός!